MOOC Persoonlijk Leiderschap in crisistijd

Dinsdag 24 maart gaan we van start met de MOOC – Persoonlijk Leiderschap in crisistijd, een soort online training voor iedereen die begeleiding prettig vindt in deze crisistijd. Om af en toe even stil te staan en te reflecteren, samen met anderen, al is het maar 3 minuten per dag. Deelname is gratis, je kan je vandaag al aanmelden. Lees meer “MOOC Persoonlijk Leiderschap in crisistijd”

Emoties zijn feiten

Blog Aukje Menger – In groepen die ik begeleid gaat het vaak over emoties. Emoties zijn belangrijk als je jezelf (nog) beter wil begrijpen en als je meer inzicht in je gedrag wilt krijgen. Daarnaast helpt het opmerken en begrijpen van emoties ook ontzettend bij het omgaan met het gedrag van de mensen om je heen. “Dat softe gedoe met gevoelens, daar heb ik niet zoveel mee. Geef mij maar feiten.” Zei laatst iemand uit mijn groep. Aha. Interessant. Want dat ieder mens emoties ervaart IS een feit. En die emoties hebben een functie. Graag neem ik je bij deze mee in de eerste van 3 blogs over emoties.

“Dit is afkeer; afkeer zorgt ervoor dat wij onze goede smaak behouden.” Ik grinnik. Samen met mijn kinderen kijk ik de film Inside Out, of zoals zij de film noemen ‘de emotiefilm’. In deze film krijg je als kijker een uitgebreide blik achter de schermen van het gedrag van de hoofdpersoon. Plezier, verdriet, woede, angst en afkeer zijn belangrijke personages in de film. Zij besturen het gedrag van de hoofdpersoon Riley. Zo zorgt plezier er bijvoorbeeld voor dat Riley er toch wat leuks van maakt in haar nieuwe huis dat op het eerste oog nogal tegenvalt. Of zorgt angst ervoor dat wanneer Riley zich voorstelt in haar nieuwe klas, dit een akelig en zenuwslopend moment is. Het samenspel en de gesprekken door de verschillende emoties is herkenbaar en echt leuk om te zien. Lees meer “Emoties zijn feiten”

Update: tot 6 april vervallen alle trainingen en bijeenkomsten.

Beste klanten en deelnemers,

Vanwege het corona-virus gaan onze trainingen op locatie niet door tot 6 april. We werken met digitale werkvormen en virtuele samenkomsten. Ja, ook daarin kan het persoonlijk en diepgaand, zeggen ook onze klanten. Benieuwd hoe we dat doen? En wat we daarin voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Mink.

Voor nu wensen we jullie veel succes, zorg goed voor elkaar in deze bijzondere tijd.

Team Horizon

info@horizontraining.nl
088 – 55 60 200

Ken jij je mindset?

Ken jij je mindset?

In de gesprekken met organisaties en in onze trainingen signaleren we veranderingen die impact hebben op mensen, organisaties en werk. Dus, speciaal voor jou, 6 donderdagen lang een reeks van video’s om jou hierin mee te nemen! Afgelopen donderdag hebben we ons gericht op dat werk een andere invulling krijgt. Deze donderdag richten we ons op onze mindset. Je mindset is namelijk bepalend voor hoe je denkt en hoe je naar jezelf kijkt. In deze video vertellen Marlies (Directeur) en Aukje (Trainer) met voorbeelden over de kracht van je mindset. Hun advies: Wees bewust dat je je mindset invloed heeft op hoe je naar de wereld kijkt en dat je je mindset kan veranderen.

 

 

 

JONGE AMBTENAAR BEZORGT MANAGER HOOFDBREKENS

Binnenlands Bestuur – Steeds meer overheidsmanagers worstelen met de vraag hoe om te gaan met de nieuwe generatie jonge ambtenaren. Dat stellen opleidingsinstituten voor met name leidinggevenden in de publieke sector.

Ank Dierckx, adjunct-directeur van Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO), valt op dat steeds meer leidinggevenden zich het hoofd breken hoe om te gaan met de nieuwe generatie jongeren die nu bij de overheid komt werken. Deze generatie Z – geboren tussen 1995 en 2015 – is nog veel minder gevoelig dan de millennials voor hiërarchische structuren en is veel meer gewend om in bottom-up-netwerken te opereren, wat wordt versterkt door het veelvuldig gebruik van sociale media en andere digitale netwerken. Dit sluit ook aan op de observatie van Achterberg dat het werken in projectteams zonder een sterke lijnstructuur een andere manier van leidinggeven vraagt. Lees meer “JONGE AMBTENAAR BEZORGT MANAGER HOOFDBREKENS”

De toekomst van werk is nu

In de gesprekken met organisaties en in onze trainingen signaleren we veranderingen die impact hebben op mensen, organisaties en werk. Dus, speciaal voor jou, 6 donderdagen lang een reeks van video’s om jou hierin mee te nemen! Deze keer borduren we voort op de laatste video ‘Haal die robot uit jezelf’, want werk krijgt een hele andere invulling. Het is duidelijk dat organisaties, leiders en managers zoekend zijn in het nemen van stappen op dit vlak aldus Yvonne (Trainer). Hugo (Trainer) noemt dat werk nog teveel los staat van de menselijke kwaliteiten. Ons advies: creëer helderheid voor jezelf in wat jij wilt. Waar haal je plezier uit en waar word je gelukkig van? Hou in gedachten dat een robot nooit menselijke kwaliteiten van je kan overnemen, zoals als creativiteit, nieuwsgierigheid, betrokkenheid en empathie.

 

 

 

Nooit meer haast; waarom deadlines in de weg staan van wereldvrede

Blog Aukje Menger – Het is dinsdagmiddag, iets voor zes uur. Ik bevind mij, net als duizenden anderen met haast, op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. Ik ben al iets meer dan een uur onderweg, terwijl ik in theorie binnen een half uur op de plaats van bestemming kan zijn. De plaats van bestemming is in dit geval de buitenschoolse opvang waar mijn kinderen bevinden. Die geopend is tot…zes uur. Ik heb het warm. Mijn gedachten gaan onrustig langs de mogelijkheden die ik heb om hulp in te schakelen om de kids op tijd opgehaald te krijgen (zonder succes). Ik probeer ondanks mijn groeiende frustratie rustig in en uit te ademen. Lees meer “Nooit meer haast; waarom deadlines in de weg staan van wereldvrede”

Focus je alleen op het resultaat van vandaag, dan verlies je als organisatie je wendbaarheid!

Hugo Hoetink – ‘Talentontwikkeling’ wordt vaak ingezet als extra investering in de ‘high potentials’ van de organisatie, of als visie voor de lange termijn onder de noemer ‘levenslang leren’. Dat is een goede zaak voor de betrokken medewerkers, maar de vraag is: Wat heb je aan talentontwikkeling wanneer je een business te runnen hebt, wanneer je op korte termijn resultaten moet neerzetten? Toch is talentontwikkeling ook dan een belangrijke hulpbron. Managers die optimaal aandacht hebben voor de talenten van hun teamleden presteren beter.

Lees meer “Focus je alleen op het resultaat van vandaag, dan verlies je als organisatie je wendbaarheid!”

Waarom het ego niet wil leren. En hoe het kwam dat ik mijn yoga mat bijna in stukjes knipte

Blog Aukje Menger – Neeeee! Nou zei ik ‘bekkengebied’ in plaats van ‘bekken’. En ik benoemde de uitademing niet goed…zo komt het dus nooit goed met dat examen! Ok…het mag duidelijk zijn dat ik enige stress en frustratie ervaar. Ik ben aan het leren voor mijn praktijkexamen dat onderdeel is van mijn yoga opleiding en waar getoetst zal worden of de basis van het lesgeven in yoga voldoende aanwezig is. En zoals dat vaak gaat als je iets nieuws leert, ben ik mij akelig bewust van mezelf en van wat er allemaal nog niet goed gaat. En sta ik uit onvrede met mijn eigen kunnen op dat moment op het punt om mijn yoga mat in stukjes te knippen en het examen te skippen. Lees meer “Waarom het ego niet wil leren. En hoe het kwam dat ik mijn yoga mat bijna in stukjes knipte”