Klanten vertellen

Ervaringen met Horizon

Onze klanten vertellen u graag over hun trajecten met Horizon. Ze vertellen u niet alleen de resultaten maar ook de ervaringen tijdens het traject. De deelnemers doen veel inzicht op in hoe ze zelf werken en zetten dat om in de praktijk. Ze leren meer collega’s kennen en leren van hen. Sommigen doen soortgelijk werk, maar dan op een andere werkplek. Ook de koppeling die Horizon maakt met de business-resultaten is heel prettig. Wat je persoonlijk te leren hebt, wordt altijd gekoppeld aan de business-doelstellingen: hoe profiteert de organisatie van wat jij leert?

PostNL
Hans Harteveld

Klanten van Horizon vertellen vaak dat het een mooie koppeling biedt tussen eigen leerdoel en praktijk. De dynamiek van de groep, de diversiteit van de personen en de verschillende praktijkvormen die worden gebruikt, spreken aan.

KLM
Paulien Ouwehand

Horizon is een hele benaderbare en professionele organisatie. Ik kan altijd bellen of aankloppen met vragen waar ik mee zit. Ze denken altijd mee en zijn kritisch waar het moet: hoe kan het anders en beter?

TNO
Sanne Huveneers
& Peter-Jan Doets

Binnen TNO zijn er al heel veel opleidingsmogelijkheden. Heel veel losse elementen kun je binnen de organisatie ook krijgen. Ik heb bijvoorbeeld wel leiderschapstrainingen gevolgd al. Maar dit bracht voor mij alles bij elkaar.

Essent
Marc van Lin
& Leontine Verboon

Ik probeer me voortdurend te ontwikkelen, en maak daarbij steeds de vertaalslag naar mijn dagelijks werk. Het Lerend Werken Concept, waarbij leren in de praktijk centraal staat, gaf me de kapstok om dat praktisch en doelgericht te doen.

Provincie Zuid-Holland
Jacqueline Schoone

Het sterke van Horizon vind ik de zakelijkheid die Horizon heeft om naar jouw opgave als manager te kijken. Zij zijn heel erg op zoek naar meetbaarheid: wat zijn jouw doelen, wat moet je bereiken om die te verwezenlijken?

Provincie Noord-Holland
Conny Hems
& Marly Christiaanse

Eigenlijk is na die eerste sessie gelijk de knop omgegaan. Aanvankelijk ging het over belemmeringen, en aan het einde over hoe daar op een constructieve manier mee om te gaan.

YSE
Sophie Slippens

YSE werkt sinds een aantal jaar samen met Horizon binnen de traineeships die YSE verzorgt. De trainingen die Horizon verzorgt op hun interactieve en heldere manier sluiten aan bij wat wij onze Young Professionals willen bieden.

Van Lanschot
Bianca Koman

We vinden het belangrijk om kennis te integreren met zowel persoonlijke als commerciële vaardigheden. Het gaat om die drie elementen tezamen: je moet weten hoe je het moet doen, wat je moet doen en welke manier voor jou als persoon het beste werkt.

Alliander
Arjan Klein Holte

De Essentie van Leiderschap sluit heel goed aan bij mijn ontwikkelplan. Elke dag gebruik ik wel een deel van de training, al is het maar de rol die je aanneemt voor het werkgebied waar je mee bezig bent.

Brabant Water
Ferry Smits
& Kees de Jong

In beginsel wil je alles zelf doen, omdat je dan de kennis in eigen huis houdt en ook zelf leert, dat horen we vaak onze klanten vertellen. Maar op specifieke onderdelen heb je denk ik altijd hulp nodig van buitenaf. Je leeft niet in een geïsoleerde wereld. Daarom is het interessant hoe Horizon vanuit haar consultancypraktijk nou met bepaalde problematieken omgaat.

PostNL
Joris Balkema

Horizon heeft in de afgelopen 15 jaar ruim 600 trainees van PostNL in het Young Executive Program (YEP) begeleidt en getraind. Horizon-trainers komen snel tot de kern, zijn kundig, trainen persoonsgericht en nemen steeds de praktijksituatie van de trainee als uitgangspunt. En voor mij als programmamanager heel belangrijk, ze ontzorgen je op alle fronten. Je hoeft ze nooit te vragen iets te borgen, of ergens achteraan te gaan.

ViVa! Zorggroep
Cees Pronk

De zorg is als gevolg van bezuinigingen constant in beweging. Dat maakt het voor de organisatie en mensen soms lastig werken. ‘Maakbaarheid is heel lastig in een wereld die zo snel veranderd’verandert’, zegt Pronk. ‘De sleutel is iedere keer anders. Je moet vasthouden aan de stip aan de horizon, koers houden, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Je moet ook niet te grote stappen willen maken. Keep it simple, zeg ik altijd.’

KPN
Theo Kimmel
& Arnoud van Brugge

De Horizon The Move bijeenkomst van september stond in het teken van Het Nieuwe Werken. De bijeenkomst was tevens onderdeel van een onderzoek dat Horizon heeft uitgevoerd bij 30 organisaties om meer inzicht te krijgen in de gedragscomponent van Het Nieuwe Werken. Op basis van het thema: ’Werkt Het Nieuwe Werken?’ wisselden deelnemers in een Rondom 10 sessie hun ervaringen uit. Onder hen ook Director HR Outsourcing, Theo Kimmel en Senior Business Consultant, Arnoud van Brugge van KPN.