workshop talentopstellingen

Verborgen krachten bij de ontwikkeling van jouw talent

Je hebt het gevoel dat je in je huidige werk nog niet volledig tot je recht komt. Je hebt nog meer in huis, zonder dat je precies weet wat. Je bent ook op zoek naar een omgeving waarin je verborgen talenten tot ontplooiing kunnen komen. Je hebt hier al veel over nagedacht en met mensen over gesproken, maar het komt nog niet van de grond. Een nieuwe invalshoek is welkom. Als je dit herkent, dan ben je op je plek in de workshop Talentopstellingen.

Systemische benadering

We werken in deze tweedaagse workshop met het gedachtengoed en de methodiek van het systemisch werk. Uitgangspunt hiervan is dat je sterk verbonden bent met de ‘levende’ systemen waar je deel van uitmaakt, zoals je familie en de organisatie waar je werkt. De dynamiek van deze systemen kan op onbewust niveau een sterke invloed hebben op je beslissingen en de uitvoering daarvan. Je wilt bijvoorbeeld een stap zetten in je loopbaan, maar ‘iets’ houdt je tegen.

De methode

Een opstelling is een methode om die verborgen dynamiek zichtbaar te maken, zodat je bewust je plek in kunt nemen en effectief stappen kunt zetten. In een opstelling maken we gebruik van het gegeven dat mensen intuïtief heel goed aanvoelen wat er in een systeem speelt. Als deelnemer van de workshop kies je mededeelnemers om  de hoofdpersonen van jouw vraagstuk te representeren, en stel je ze op in de ruimte.  Deze representanten voelen verbazingwekkend goed aan wat er in het systeem aan de hand is en wat jij kunt doen om je verhaal een goede wending te geven.

Voorbeeldcases

Johan is accountmanager bij een bedrijf dat handelt in medische apparatuur. Er zijn voor hem bij dat bedrijf geen groeimogelijkheden, en hij zoekt een commerciële functie bij een ander bedrijf met een technisch product. Keer op keer solliciteert hij zonder succes. De redenen voor de afwijzingen zijn nooit echt helder. In een opstelling wordt Johan zich ervan bewust dat hij een sterke solidariteit voelt met zijn moeder, die arts was. Het lijkt wel alsof die loyaliteit hem ‘verbiedt’ om een baan te vinden buiten de medische sector. Daardoor presenteert hij zich krachteloos in de sollicitatiegesprekken, zonder dat hij zich daarvan bewust is. In de opstelling blijkt ook dat de band met zijn moeder er niet onder zou lijden wanneer hij de medische sector zou verlaten. Johan voelt zich bevrijd door dit inzicht

Mia is teamleider in een logistiek bedrijf. Ze wordt voortdurend betrokken bij allerlei ICT-projecten. Ze krijgt veel waardering voor haar inbreng, maar het geeft haar geen voldoening. Veel liever besteedt ze haar tijd aan de coaching van haar team, wat ook hard nodig is. Maar daar komt ze steeds niet aan toe.  In een opstelling blijkt dat haar manager  afstand houdt van belangrijk ICT-vraagstukken. Mia is van huis uit gewend om ‘in te springen waar dat nodig is’ , dus zij pakt het op.  In de opstelling blijkt dat er alternatieven zijn. Als Mia op haar plek blijft staan en haar eigen keuzes maakt,  ontstaan er in de organisatie andere oplossingen voor de ICT-projecten.  Na deze opstelling lukt het Mia wel om tijd te maken voor het coachen van haar team.

Praktische informatie

In de workshop talentopstellingen werken we in een groep van maximaal 8 deelnemers, zodat ieders vraagstuk ruimschoots aan bod komt. In een telefonisch intakegesprek bespreken we je vraag zodat we op de workshopdagen zelf goed aan de slag kunnen. Gedurende de twee workshopdagen ben je ook bij de vraagstukken van anderen actief betrokken als representant of als observator. Onze ervaring is dat je ook daar veel van leert.

Prijs en datum
Op aanvraag.

Trainer

Hugo Hoetink

Hugo heeft ruime ervaring als trainer/adviseur bij tal van organisaties als ABN AMRO, KLM, PostNL, TNO, RIVM en verschillende gemeentes.  Deelnemers kenmerken zijn stijl als respectvol, scherp, analytisch, betrokken en niet zonder humor.  Zijn focus is de verbinding tussen persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betekenis. Dit geeft hij vorm in de begeleiding van (management)teams, trajecten voor potentials en management development.  Sinds 2005 is de systemische benadering en de opstellingenmethodiek één van de pijlers van  zijn werk.

Download
meer
informatie

publicatie icon

Mink Jelle Zijlstra

Neem contact op met:

Mink Jelle Zijlstra
Accountmanager

Bel: 088 – 556 02 17

> Stuur een e-mail