Van Lanschot

Interview met Bianca Koman,
adviseur HR development.

Algemeen

Wat doen we voor Van Lanschot?

Horizon is preferred supplier voor Van Lanschot. Medewerkers schrijven zich onder andere in voor de trainingen Authentieke Communicatie, Persoonlijk Leiderschap en Verbindend Leidinggeven.

  • Preferred Banker Traineeship
  • Commercieel Traineeship
  • Young Professional Traineeship
  • Doelgerichte communicatie (open/ Incompany)
  • Persoonlijke effectiviteit (open/ Incompany)
  • Interactieve presentaties over verandermanagement

Interview met Bianca Koman, adviseur HR development bij Van Lanschot, uit Horizon visiedocument “Vanuit partnership werken aan ontwikkeltrajecten” van oktober 2013.

Traineeship Van Lanschot

Bij Van Lanschot maken Horizon Training en Ontwikkeling, Mercuri International Nederland en Dukers & Baelemans zich gezamenlijk sterk voor hetzelfde doel: de trainees bij Van Lanschot Bankiers klaarstomen voor de job in een veeleisende, professionele werkomgeving. “We vinden het belangrijk om kennis te integreren met zowel persoonlijke als commerciële vaardigheden”, vertelt Bianca Koman, adviseur HR development bij Van Lanschot. “Het gaat om die drie elementen tezamen: je moet weten hoe je het moet doen, wat je moet doen en welke manier voor jou als persoon het beste werkt.”
Gedurende 14 maanden krijgen de Van Lanschot trainees om de zes weken een trainingsweek met daarin modules van zowel Horizon (persoonlijke vaardigheden) als Mercuri (commerciële trainingen) en Dukers & Baelemans (kennis financiële zaken). “Ieder heeft zijn expertise en voegt iets aan de samenwerking toe. Zo smeed je het tot een aanpak zonder overlappingen of tegenstrijdigheden”, zegt Martin van Setten, senior consultant bij Mercuri International Nederland. Mark Dukers van Dukers& Baelemans is het daar volledig mee eens.
“Een van de sterke punten van het traineeship van Van Lanschot is de integratie tussen de verschillende onderdelen. Daarin komen kennis, vaardigheden en gedrag samen. Dit maakt de link met de praktijk voor de deelnemers sterk, waardoor de trainees straks snel in de praktijk aan het werk kunnen. Alle drie de organisaties werken met de behoefte van de klant centraal. Door de klant centraal te stellen, hebben we in dit traject gekeken waar we elkaar aanvulden.

Uitgaan van eigen kracht betekent ook weten waar je goed in bent en weten waar andere organisaties beter in zijn. Horizon, Mercuri en Dukers & Baelemans zijn krachtige partijen in de markt die hun sporen hebben verdiend in de opleidingssector. Ieder heeft zijn eigen kernexpertise. Daardoor vullen we elkaar juist goed aan.”

Sander Kerstens

Advies op maat?

Neem contact op met Sander

aukje

“Het zien en waarderen wat je talenten zijn en deze kunnen relateren aan je omgeving is essentieel.”
-Aukje Menger