potential programma's

Onmisbaar om uw organisatie te laten groeien

In de afgelopen jaren zijn wij o.a. door PostNL, Essent en KLM gevraagd om Potential Programma’s voor hen te ontwikkelen en uit te voeren.

Waarom een Potential Programma?

Potential Programma’s zijn gericht op het verkrijgen en/of behouden van medewerkers met potentieel om door te groeien naar een stevige en bepalende positie in uw organisatie. Dat kunnen adviseurs, specialisten, maar ook toekomstige managers zijn. Potentials zijn onmisbaar om uw organisatie te laten groeien en meebewegen met de eisen van nu, zij zijn bepalend voor het behalen van (team)doelstellingen. 

Organisatiedoelstellingen als uitgangspunt

Vaak selecteren organisaties Potentials om hen met specifieke opdrachten, begeleiding en ontwikkel programma’s versneld te laten doorstromen. Horizon heeft ruime ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van deze programma’s, altijd vanuit partnership en dus maatwerk. Daarin hanteren we de organisatiedoelstellingen en de context waarin de organisatie zich beweegt als uitgangspunt. 

In onze ontwikkelprogramma’s worden de Potentials stevig, maar vanuit respect met zichzelf geconfronteerd, leren zij zich staande te houden en te groeien. Zo helpen we hen om vanuit hun eigen drive, kwaliteiten en knowhow invulling te geven aan de behoefte van hun klanten, hun medewerkers en hun managers en zo op een authentieke manier hun leiderschap vorm te geven.

Persoonlijke ontwikkeling

In deze programma’s staat de persoonlijke ontwikkeling van Potentials centraal. Dat is niet voor niets. Deze doelgroep heeft vaak al een pittige functie op relatief jonge leeftijd, met veel dynamiek en een behoorlijke span of control. Doordat zij het stempel ‘Potential’ hebben gekregen ervaren zij nog meer druk om te presteren en te excelleren. De meeste slagen er wonderwel in om dit allemaal in goede banen te leiden. Juist dan is het volgens ons essentieel dat met enige regelmaat gas terug neemt en te leren reflecteren op eigen handelen.

Alles over het Lerend Werken Concept

Leontine Verboon
aan het woord

‘Op een gegeven moment merk je dat je met de kennis en kunde die je op school hebt geleerd een heel eind komt, maar dat het ook gaat om je competenties en manier van communiceren.’

Lees het interview