Talentontwikkeling en innovatie

Talentontwikkeling staat hoog op de agenda bij veel organisaties. Deze aandacht hangt o.a. samen met de noodzaak om te innoveren. Omdat innovatiekracht elke dag nodig is op alle plekken in de organisatie, wordt er in toenemende mate naar alle medewerkers gekeken als het gaat over talentontwikkeling, en niet alleen naar een select clubje high-potentials.

Alle talent benutten

Talentontwikkeling is volgens ons een interessante invalshoek om naar organisatieontwikkeling te kijken. Alle talent binnen organisaties benutten. Door talenten en ambities van medewerkers met de doelstellingen van een organisatie te verbinden en hen tegelijkertijd uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen kunnen bergen verzet worden. Of anders geformuleerd: zijn organisaties in staat zichzelf te verbeteren, te veranderen, te optimaliseren en te innoveren.

In onze visie is het dagelijks werk de beste context om talentontwikkeling te faciliteren en te verbinden met de doelen van de organisatie. Om dit te onderbouwen en hanteerbaar te maken hebben we het ‘Model voor Talentontwikkeling’ ontwikkeld.

Model voor Talentontwikkeling

Talentontwikkeling in de praktijk

In de whitepaper gaan we in op talentontwikkeling en de noodzaak om te innoveren en leggen we het model uit.

Horizon is expert in talentontwikkeling. We hebben jarenlang expertise opgebouwd in programma’s en inspiratie opgedaan in de talrijke gesprekken die wij voeren met onze opdrachtgevers. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Download de
publicaties

publicatie icon

Leontine Verboon
aan het woord

‘Op een gegeven moment merk je dat je met de kennis en kunde die je op school hebt geleerd een heel eind komt, maar dat het ook gaat om je competenties en manier van communiceren.’

Lees het interview