Onze visie

Aukje Menger en Sander Kerstens over Traineeships

Jonge professionals willen vanaf dag 1 een waardevolle bijdrage aan de organisatie leveren. Zonder uitstel of omweg. Er zit een enorme kracht in het verbinden van de snelheid en ideeën over samenwerken van deze generatie met de vragen van organisaties en ervaren professionals. De organisatie vraagt die frisse blik en vernieuwende bijdrage ook; soms impliciet, soms expliciet. Om in zo’n uitdaging een rol te spelen is het zien en waarderen wat je talenten zijn en deze kunnen relateren aan je omgeving essentieel.

Een stevige professionele identiteit

Een werkomgeving waarin een duidelijke uitnodiging wordt gedaan om talenten in te zetten, van de uitdagingen in het werk te leren en hierbij duidelijke feedback te krijgen is een onmisbare basis in een programma voor jonge professionals. De groep waarin we trainen vormt een belangrijk middel om veilig van en met anderen te verdiepen hoe die werkpraktijk jou beïnvloedt en andersom. Zo wordt er in het programma steeds een nieuwe impuls gegeven aan de ontwikkeling die in het werk aan de gang is. Er ontstaat een professionele identiteit die steeds steviger wordt.

Wij zijn als geen ander in staat om trainees aan zelfinzicht en zelfvertrouwen te laten winnen op een manier die hen aanspreekt. Hierover gaan wij graag met u in gesprek.

 

Leontine Verboon
aan het woord

‘Op een gegeven moment merk je dat je met de kennis en kunde die je op school hebt geleerd een heel eind komt, maar dat het ook gaat om je competenties en manier van communiceren.’