Backbone programma

Van ervaren professional naar excellente vernieuwer

Als ervaren professional ben je voor je omgeving een stabiele en productieve ‘backbone’ werknemer, maar in organisaties van vandaag de dag ben je eigenlijk veel meer dan dat. Je bent een belangrijke schakel in een netwerk van allerlei intern en externe contacten. Je geeft en ontvangt impulsen over wat er gaande is in jouw organisatie en je signaleert daardoor diverse problemen en kansen. Vanuit jouw backbone positie ben jij dé persoon om de benodigde vernieuwingen ook in praktijk te brengen. In het backboneprogramma ontwikkel je jezelf als professional om mee te bouwen aan de wendbaarheid en het toekomstproof maken van je organisatie (en daarbij aan die van jezelf!).

Programma
Het backboneprogramma is een diepgaand persoonlijk leiderschapstraject met een scherpe focus op de business.  Je werkt met een groep van andere ervaren professionals uit verschillende organisaties aan je persoonlijke en professionele groei.  Als versneller voor je leerproces kies je een uitdagend businessdoel waaraan je tijdens het programma vorm geeft.

Met het programma realiseer je resultaten op drie gebieden:

1. Concrete resultaten en vaardigheden
2. Professionele identiteit
3. Wendbaarheid

Op zoek naar jouw verborgen potentieel
De talenten die je hebt ontwikkeld nemen wij in het backbone programma als uitgangspunt. Met onze aanpak willen wij jou niet veranderen (voorzover dat al zou kunnen), maar gaan we jouw potentieel verder ontwikkelen zodat je de toekomst vorm kunt geven.  Je maakt jouw professionaliteit ‘toekomstproof’ en vergroot daarmee jouw betekenis.

Modules
Oriëntatieopdracht businessfocus
1-op-1 startgesprek met de trainer
Module 1 | Talent en Business
Module 2 | De Kracht van Dialoog
Individuele coaching
Module 3 | Beïnvloeden en veranderen
Module 4 | Persoonlijk Leiderschap
Afsluiting ‘finishfoto’

Leren op je werkplek
Tijdens het programma heb je de beschikking over ons LXP (Learning Experience Platform). Dit is een online-omgeving waar je rond de thema’s van het programma verschillende ‘learning experiences’ vindt. Deze bestaan uit korte praktijkopdrachten, filmjes, infographics, blogs en andere aantrekkelijke content.  Het LXP nodigt je uit om de draad van het traject in de dagelijkse praktijk vast te houden en toe te passen. Het LXP nodigt je ook uit om je leerproces in eigen hand te nemen. Je kiest de items die interessant voor je zijn, je plant die zelf in en je schakelt zelf de mensen in die jou helpen bij je leerproces.

Voor wie
Dit programma is bestemd voor alle ervaren ‘backbone’ professionals die zichzelf en hun organisatie wendbaar en toekomstproof willen maken. Dat is een brede groep van specialisten en vakprofessionals van in ieder geval 30 jaar en ouder met minimaal 5 jaar werkervaring. Vanuit hun expertise kunnen ze ook in een rol zitten als lijn-, project- of procesmanager zitten of in een agile-omgeving een rol als coach, productowner of scrummaster vervullen.

Advies op maat

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Mink Jelle via 0653397293.

Meer weten?

Praktische informatie

Referenties

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder! Het programma heeft mij geholpen om mijzelf nog beter te kunnen profileren in de organisatie. Niet alleen als individu maar ook als afdeling'.

Rishna Achaiber Sing
Proces & Informatie Analist

‘De grootste ontwikkeling is mijn persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik ervan overtuigd ben dat ik door het backbone programma mijn businessdoel op een effectievere manier ga halen’.

Gerda Mas
Procesmanager

“Bij veel van onze opdrachtgevers zetten wij het Backbone programma in als versneller van cruciale veranderprocessen in de organisatie. Het programma gaat hand in hand met het waarmaken van nieuwe cultuurwaarden en een nieuwe strategie."

Hugo Hoetink
Senior trainer/adviseur

Inspiratie

Ontdek het stille potentieel van jouw organisatie. De backbone!

Persoonlijk leiderschap voor de toekomst van PostNL

Deelnemers aan dit programma zijn o.a. werkzaam bij: