Vacature Directeur Horizon

Gezocht: Inspirerend leider, verbindend, resultaatgericht en innovatief

Jij begrijpt dat succesvolle organisaties wendbaar zijn. Organisaties die zich keer op keer weten te vernieuwen. Jij snapt dat daar niet alleen nieuw talent voor nodig, maar ook inzicht, kennis en ervaring van medewerkers die de organisatie door en door kennen. Want alleen met al het talent in de organisatie lukt het om te blijven innoveren. Als directeur zet jij deze visie op een inspirerende manier in de markt, als sparringpartner ga je met klanten in gesprek en samen met het team van Horizon zorg je dat mensen in organisaties van betekenis zijn én blijven. Je wilt je volledig inzetten voor de ontwikkeling van jezelf, je team en de organisaties waarvoor wij werken.

Jouw functie

Als directeur van Horizon werk je zowel intern als extern samen met je team. Als meewerkend voorvrouw of -man fungeer je als zichtbaar boegbeeld voor klanten, in de markt en voor medewerkers. Je “ademt” het merk. Je kunt goed schakelen tussen strategisch denken en operationeel doen. Je verbindt de visie van Horizon met die van de behoefte van onze klanten en onderhoudt hiervoor actief een netwerk. Je focus ligt vooral op marketingstrategie, sales en programmaontwikkeling.

De doelgroep die wij bedienen is uniek en daarom is de missie van Horizon om zich nog sterker als ‘backbone company’ kenbaar te maken ook jouw persoonlijke missie. Jij gelooft in het belang van het optimaal benutten van talent van (ervaren) professionals zodat organisaties wendbaar blijven. Je bent in staat klantbehoeften te signaleren en ontwikkelingen in de markt te vertalen naar verbeteringen binnen onze dienstverlening en organisatie. Dit doe je samen met je collega’s van marketing, sales, projectbureau en de trainers. Je legt verantwoording af aan de algemeen directeur van Freia Groep, ons moederbedrijf.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent integraal verantwoordelijk voor de omzet, het resultaat en de groei van Horizon;
 • Je formuleert strategisch beleid en draagt zorg voor de implementatie daarvan;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de positionering, programma ontwikkeling en het product-portfolio;
 • Je vertegenwoordigt Horizon naar de markt en naar Freia Groep;
 • Je geeft direct leiding aan het Horizon team (nu 6 collega’s) en werkt nauw samen met collega’s van Freia Groep shared services (HR, Finance, ICT en Marketing) en met de pool van freelance trainers.

Wat vragen wij?

 • Een passende HBO/WO opleiding en een heldere visie op talentontwikkeling;
 • De combinatie van zakelijkheid met bezieling;
 • Stevige ervaring als leider van een organisatie met professionals;
 • Commerciële ervaring in de professionele dienstverlening;
 • Scherp oog voor de markt en succesvolle ervaring met het in de markt zetten van diensten;
 • Aantoonbare ervaring of affiniteit met de opleidingsbranche;
 • Authentiek en verbindend leiderschap;
 • Het vermogen om visie en analyse om te zetten in daadkracht, actie en resultaten;
 • Een (mens)gedreven en nieuwsgierige instelling, besluitvaardigheid en veerkracht.

Over Horizon

Succesvolle organisaties zijn wendbare organisaties die zich keer op keer weten te vernieuwen. Daar is niet alleen nieuw talent voor nodig: juist de kennis en ervaring van medewerkers die de organisatie door en door kennen is essentieel voor innovatie. Deze ervaren, loyale medewerkers die meegebouwd hebben aan het succes zijn de ruggengraat, de backbone van de organisatie. Zij kennen de processen, zij vormen het geheugen van de organisatie en hebben gevoel voor wat er speelt. Deze ervaren professional vormt de ‘backbone’ van het succes van wendbare organisaties.

Horizon weet al meer dan 30 jaar het beste uit backbone professionals te halen. De specifieke kennis en ervaring over training en ontwikkeling voor de backbone doelgroep maakt ons de enige organisatie in Nederland die zich een ‘backbone company’ kan noemen. Door een persoonlijke aanpak inspireren we hen om een nieuwe stap in hun ontwikkeling te zetten waarmee zij organisaties blijven inspireren en zichzelf blijven ontwikkelen.

Solliciteren

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? We ontmoeten je graag! Stuur je motivatie samen met je CV naar: hr@horizontraining.nl. Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling HR op 050-3162557. Een online psychologisch assessment in de vorm van een Fitch analyse (www.fitch.nl) is onderdeel van de procedure.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.