Future proof met een wendbare organisatie

Welk talent spreek jij aan om te innoveren?

Future proof en wendbaarheid

Hoe gaat de organisatie waar jij werkt om met veranderingen? Hoe speel jij vanuit je rol in op de dynamiek die tot verandering aanzet? We signaleren dat het goed gaat met organisaties die hun wendbare vermogen aanspreken. Weet jij hoe wendbaar jouw organisatie is? Weet jij hoe je vanuit jouw rol wendbaarheid kan vergroten?

Hoe vergroot je het wendbare vermogen in de organisatie?

Wie wordt betrokken en welke middelen worden ingezet bij:

  • het nemen van de juiste initiatieven?
  • het inspelen en reageren op belangrijke ontwikkelingen en trends?
  • wijzigende omstandigheden?

 ‘Spreek jij vanuit jouw rol de kwaliteiten en talenten van ervaren professionals aan?’

Veelal zijn de ogen gericht op het topmanagement en high potentials. We signaleren dat juist de ervaren professionals de organisatie tot in de haarvaten kennen en daardoor weten hoe verandering kan slagen. We zien echter dat de ervaren professional zich daar zelf niet zo van bewust is. Dit terwijl zij de belangrijkste sleutelspelers zijn bij verandering. Wij noemen deze groep mensen ‘de backbone’. De ruggengraat van de organisatie.

80% van de medewerkers denkt dat hun ontwikkeling een belangrijke bijdrage kan leveren aan het succes van de organisatie.

Staat het talent in jouw organisatie aan?
Is de ervaren professional in jouw organisatie in beeld?

Waarom is wendbaar zijn essentieel?

Iedereen merkt dat organisaties steeds meer impact ondervinden van een wereld die veel onzekerheden kent. Om hiermee om te gaan wordt er een andere mindset van mensen en organisaties gevraagd. Ons advies is om zelfbewust te zijn en te reflecteren. Je bewust te zijn van vanzelfsprekendheden, want de vanzelfsprekendheden van vandaag zijn morgen achterhaald. Wist je dat belangrijke kwaliteiten om succesvol te zijn in de deze tijd onder andere nieuwsgierigheid, lerend vermogen en creativiteit zijn? Vanuit jouw rol is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen deze kwaliteiten kunnen ontwikkelen. Daarmee vergroot de organisatie zijn verandervermogen en zijn wendbaarheid.

Wat vraagt dit van uw ervaren professionals op sleutelposities?

  • Inzicht in hun talenten en kwaliteiten
  • Grip op wat er in de weg zit – patronen
  • Talenten inzetten in een veranderende omgeving
  • Team- en organisatie uitdagingen verbinden aan persoonlijk talent

Creëer en vergroot wendbaarheid door te investeren in de kwaliteiten en het potentieel van ervaren professionals. Zij kennen jouw organisatie tot in de haarvaten kennen en daardoor weten ze hoe verandering kan slagen.

Download de tip voor meer wendbaarheid

met informatie over het programma dat zich onder andere bij KLM en Post NL heeft bewezen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar begint wendbaarheid?

Een goede stap is in contact komen met de kwaliteiten en het potentieel van de ervaren professional. Dit is het gebied waar wendbaarheid ontstaat en wat kan leiden tot verandering en innovatie. Onderzoek bevestigt dit: 80% van de medewerkers denkt dat hun ontwikkeling een belangrijke bijdrage kan leveren aan het succes van de organisatie. Kortom, onze vraag is of de ervaren professional in jouw organisatie zijn eigen talenten en kwaliteiten goed herkent? En of jij vanuit jouw rol en vanuit jouw organisatie hun talenten en kwaliteiten optimaal benut?