Eindejaarsgesprek? Voor generatie Y hoeft het niet meer

eindejaarsgesprekFD 3 november 2015 – Het eindejaarsgesprek komt weer in zicht en een aantal toonaangevende werkgevers stelt zich hardop de vraag waarom ze dit jaarlijkse ritueel eigenlijk nog in ere houden. Het is impopulair, omslachtig, en niet bewezen effectief. Niet onbelangrijk: aankomend talent van de generatie Y (digitaal vaardig, ondernemend en geboren na 1980) heeft er geen boodschap aan.
‘De twintigers van nu willen een feedbackcultuur op de werkvloer: maandelijks voelen hoe hun persoonlijke ontwikkeling verloopt’, zegt Van de Vijver. Die cultuur kweek je niet met een eindejaarsgesprek: dat is vooral eenrichtingsverkeer van de manager naar zijn teamleden. ‘Die manager heeft een beperkte blik, soms kun je veel meer leren van iemand waarmee je samenwerkt. Bovendien gaat het eindejaarsgesprek te veel over oude koeien, of juist alleen over de afgelopen maand.’
Lees het complete artikel

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.