Leren

Verveling is arbeidsrisico – P&O actueel

Uit het rapport ‘Het verborgen potentieel van werkend Nederland 2015’ van onderzoeksbureau Effectory*, blijkt dat het percentage bevlogen en betrokken medewerkers het hoogste is bij een werkdruk die als ‘goed’ ervaren wordt. Bij een te hoge of te lage werkdruk nemen bevlogenheid en betrokkenheid zienderogen af.
Ook de stilstaande persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en het niet optimaal benutten van de capaciteiten van mensen leiden tot frustratie. “Als je werkzaamheden eigenlijk te makkelijk voor je zijn, dan heeft het een negatief effect op de ontwikkeling die je doormaakt. Dan heb je het gevoel dat je stilstaat, terwijl je je moet blijven ontwikkelen om mee te kunnen met alle ontwikkelingen op werkgebied.”
42 procent van de medewerkers is bij een te hoge werkdruk niet meer betrokken en bevlogen. Dat geldt bij 44 procent van de medewerkers met een te lage werkdruk. “Verveling en weinig productief bezig zijn hebben een negatief effect op hoe je in je werk en in de organisatie staat”, vertelt Guido Heezen, directeur en oprichter van Effectory. “Een gezonde werkdruk, niet te hoog en niet te laag, is essentieel voor je mate van bevlogenheid en betrokkenheid.”

Capaciteit en ontwikkeling

Dr. Noortje Wiezer is niet verrast door de uitkomsten van het onderzoek. De senior onderzoeker Work, Health en Care bij TNO voert verschillende redenen aan voor verminderde bevlogenheid en betrokkenheid bij een lage werkdruk. Baanonzekerheid bijvoorbeeld. “Als je te weinig te doen hebt, vraag je je zeker in deze tijden af hoe lang het zal duren voordat men in de gaten heeft dat je eigenlijk niets zit te doen. Dat levert stress op.”

Duurzame inzetbaarheid

Het onbenut laten van potentieel en het gebrek aan ontwikkelmogelijkheden kwalificeert Wiezer als arbeidsrisico. “Werk verandert namelijk – vandaag de dag sneller dan ooit. Je moet er als bedrijf dus voor zorgen dat mensen in staat zijn om met die veranderingen mee te gaan. Alleen dan zijn ze duurzaam inzetbaar. Ontwikkeling en ontwikkelmogelijkheden zijn daarbij heel belangrijk.
 
Bron: P&O actueel

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.