Young Professionals en leidinggevenden actief aan de slag met vergroten van werkgeluk

Rotterdam, 01-06-2015 – Mede door de toenemende informatiesnelheid en hoeveelheid aan keuzes ervaren teveel mensen stress. YSE, 1 dag offline en Ygenwijs zien het aantal burn-outs onder Young Professionals in Nederland toenemen. Daar maken zij zich zorgen over. Daarom organiseerden zij Unplug de Dag. Tijdens deze dag hebben 150 Young Professionals en leidinggevenden van organisaties als ABN AMRO, Achmea, Philips, Unilever en Van Lanschot een eerste stap gezet naar 100% werkgeluk.
 
“Toen wij vorig jaar in een brief van Lodewijk Asscher lazen dat hij alles op alles zette om het thema werkstress bespreekbaar te maken, hebben we gezamenlijk de handschoen opgepakt. Wij vinden namelijk dat het niet alleen bespreekbaar moet worden gemaakt, maar dat organisaties en medewerkers zelf de verantwoordelijkheid hebben om actief aan de slag te gaan om burn-outs te voorkomen”, aldus Simon Klop van YSE. De deelnemers van Unplug de Dag zijn deze reis gestart naar 0% burn-out en 100% werkgeluk binnen Nederlandse organisaties. Zij hebben deelgenomen aan één van de negen deelsessies die betrekking hebben op het voorkomen van werkstress en het nastreven van 100% werkgeluk. In de deelsessies is onder andere aandacht besteed aan ‘energie management’, ‘mindfulness’ en ‘jobcrafting’.
Lees meer

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.