Backbone programma

Van ervaren professional naar excellente vernieuwer

Als ervaren professional ben je voor je omgeving een stabiele en productieve ‘backbone’ werknemer, maar in organisaties van vandaag de dag ben je eigenlijk veel meer dan dat. Je bent een belangrijke schakel in een netwerk van allerlei intern en externe contacten. Je geeft en ontvangt impulsen over wat er gaande is in jouw organisatie en je signaleert daardoor diverse problemen en kansen. Vanuit jouw backbone positie ben jij dé persoon om de benodigde vernieuwingen ook in praktijk te brengen. In het Backbone Programma ontwikkel je jezelf als professional om mee te bouwen aan de wendbaarheid en het toekomstproof maken van je organisatie (en daarbij aan die van jezelf!).

Niveau: hbo
Duur: 9 maanden
Locatie: GARDEREN
Start: 31 januari 2022
Investering: € 6.311

Werkwijze

Het Backbone Programma is een diepgaand persoonlijk leiderschapstraject met een scherpe focus op de business. Je werkt met een groep van andere ervaren professionals uit verschillende organisaties aan je persoonlijke en professionele groei. Als versneller voor je leerproces kies je een uitdagend businessdoel waaraan je tijdens het programma vorm geeft. Met het programma realiseer je resultaten op drie gebieden:

1. Concrete resultaten en vaardigheden
2. Professionele identiteit
3. Wendbaarheid

De talenten die je hebt ontwikkeld nemen wij in het Backbone Programma als uitgangspunt. Met onze aanpak willen wij jou niet veranderen (voorzover dat al zou kunnen), maar gaan we jouw potentieel verder ontwikkelen zodat je de toekomst vorm kunt geven. Je maakt jouw professionaliteit ‘toekomstproof’ en vergroot daarmee jouw betekenis.

Programma

 • Oriëntatieopdracht businessfocus
 • 1-op-1 startgesprek met de trainer
 • Module 1 – Talent en Business
 • Module 2 – De Kracht van Dialoog
 • Individuele coaching
 • Module 3 – Beïnvloeden en veranderen
 • Module 4 – Persoonlijk Leiderschap
 • Afsluiting ‘finishfoto’

Voor wie

Dit programma is bestemd voor alle ervaren ‘backbone’ professionals die zichzelf en hun organisatie wendbaar en toekomstproof willen maken. Dat is een brede groep van specialisten en vak professionals van in ieder geval 30 jaar en ouder met minimaal 5 jaar werkervaring. Vanuit hun expertise kunnen ze ook in een rol zitten als lijn-, project- of procesmanager zitten of in een agile-omgeving een rol als coach, productowner of scrummaster vervullen.

Ik durf mezelf meer te profileren in de organisatie

“De grootste ontwikkeling is mijn persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik ervan overtuigd ben dat ik door het Backbone programma van Horizon mijn businessdoelstellingen op een effectievere manier ga halen. Het programma heeft mij geholpen om mijzelf nog beter te kunnen profileren in de organisatie. Niet alleen als individu maar ook als afdeling."

Rishna Achaiber Sing | Proces & Informatie Analist bij PostNL

Data en locatie

 • Module 1: 31 januari, 1 februari 2022 (Bilderberg Hotel ’t Speulderbos)
 • Module 2: 21, 22 maart 2022 (Bilderberg Hotel ’t Speulderbos)
 • Coaching: 13 april 2022 (Horizon Training & Ontwikkeling BV)
 • Coaching: 15 april 2022 (Horizon Training & Ontwikkeling BV)
 • Module 3: 10, 11 mei 2022 (Bilderberg Hotel ’t Speulderbos)
 • Module 4: 7, 8 juni 2022 (Bilderberg Hotel ’t Speulderbos)
 • Afsluiting: 4 juli 2022 (Bilderberg Hotel ’t Speulderbos)

De trainer

Hugo Hoetink is de trainer tijdens de Backbone programma. Hugo’s specialisme ligt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Hij werkt meer dan 20 jaar als trainer/adviseur/coach en heeft een passie voor de ontwikkeling van mensen in relatie tot de bijdrage die zij leveren aan hun organisatie en haar klanten. Hij is scherp, zowel in zijn analyses als in zijn feedback.

Leren op je werkplek

Tijdens het programma heb je de beschikking over ons LXP (Learning Experience Platform). Dit is een online-omgeving waar je rond de thema’s van het programma verschillende ‘learning experiences’ vindt. Deze bestaan uit korte praktijkopdrachten, filmjes, infographics, blogs en andere aantrekkelijke content.  Het LXP nodigt je uit om de draad van het traject in de dagelijkse praktijk vast te houden en toe te passen. Het LXP nodigt je ook uit om je leerproces in eigen hand te nemen. Je kiest de items die interessant voor je zijn, je plant die zelf in en je schakelt zelf de mensen in die jou helpen bij je leerproces.

Meer weten?

Download vrijblijvend de digitale brochure met uitgebreide praktische informatie over het Backbone programma

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.