Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?
We helpen je graag! Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen aan onze studieadviseurs.

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust direct contact op met Catrien van Dorp via 088 55 60 200 of mail naar info@horizontraining.nl.

Algemene vragen over de programma’s

Kan ik de opleiding combineren naast mijn werk?

Onze opleidingen zijn ontworpen voor de werkende professional. Dit is dus altijd te combineren met werk. Juist als je resultaten wilt boeken is het belangrijk dat je in de werkomgeving en tijdens werktijd ruimte maakt om direct te oefenen.

Hoeveel uur moet ik per week aan de opleiding besteden?

De studielast per week verschilt per programma en daarnaast verschilt dit ook per deelnemer. Iedere deelnemer heeft zijn of haar werkervaring in een bepaald vakgebied en het kan dus zo zijn dat je meer of juist minder bekend bent met bepaalde thema’s. Dit is ook van invloed op de studielast per week. De gemiddelde studielast per programma is als volgt:

Backbone programma: naast de bijeenkomsten is de studiebelasting 2 á 4 uur per week (gedurende de looptijd van het programma ca. 40 uur).

Leidinggeven aan Talentontwikkeling: naast de bijeenkomsten en coaching is de studiebelasting een à twee uur per week (gedurende de looptijd van het programma ca. vier uur).

Kan ik hulp krijgen bij het vinden van een opleiding die bij me past?

Ja, dat kan tijdens een vrijblijvend studieadviesgesprek. Tijdens dit gesprek geven we je een goed beeld van de programma’s van Horizon. We verkennen samen met jou wat jij zoekt in een opleiding en welk programma daar bij aansluit. Daarnaast is er natuurlijk alle ruimte om al jouw (praktische) vragen te beantwoorden.

Je kunt telefonisch contact opnemen met 088 55 60 200 of mail naar info@horizontraining.nl.

Praktische vragen over de programma’s

Wat is het niveau van de opleidingen?

De opleiding wordt gegeven op hbo+ niveau. Het vereiste werk- en denkniveau van de deelnemers is hbo werk- en denkniveau.

In welke taal worden de opleidingen gegeven?

De open programma’s van Horizon worden in het Nederlands gegeven. Ook de literatuur of ondersteunende middelen is, op een enkel document of filmpje na, in het Nederlands.

Op welke locaties worden de opleidingen gegeven?

De opleidingen van Horizon vinden plaats in een conferentieoord in Midden-Nederland of op de Veluwe.

Hoelang duurt een opleiding?

De duur van de programma’s van Horizon verschilt.

Backbone programma
De doorlooptijd van het Backbone programma is 5 maanden. De opleiding is opgebouwd uit: een (online) individueel startgesprek met de trainer; 4 modules van 2 dagen (met avondprogramma en overnachting); 1 afsluitende dag en tussendoor een (online) individueel coachgesprek.

Leidinggeven aan Talentontwikkeling
De doorlooptijd van Leidinggeven aan Talentontwikkeling is 2 maanden. De opleiding is opgebouwd uit: een (online) individueel startgesprek met de trainer; 2 losse trainingsdagen; een (online) individueel coachgesprek.

Wat is de groepsgrootte tijdens de opleiding?

De groepsgrootte tijdens de opleidingen is minimaal zes en maximaal twaalf personen.

Hoe financier ik de opleiding?

De beslissing om een opleiding te volgen bij Horizon is vaak in overleg met de werkgever. Het bespreken van je opleidingsbehoefte en de mogelijkheden die jouw werkgever hiervoor biedt voer je dus het beste met jouw leidinggevende/coach. Mocht je een deel van de opleiding zelf betalen dan kun je overwegen om gebruik te maken van het STAP budget.

Meer informatie staat op de pagina STAP-budget.

Hoe meld ik me aan voor een opleiding?

Via onze website kun je je aanmelden voor de opleiding. Indien de werkgever betaalt en je bij aanmelding ook direct de gegevens voor de factuur wilt invullen heb de volgende informatie nodig:

  • naam en contactgegevens van de persoon die de aanmelding namens de werkgever goedkeurt;
  • eventueel factuurkenmerk of inkoopnummer (PO-nummer) van je werkgever (indien van toepassing).

STAP budget

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kun jij jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Je kunt een vergoeding van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing.

Wat zijn de voorwaarden om gebruik te maken van het STAP-budget?

Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget krijgen. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, zzp’er of ondernemer bent, of momenteel geen werk hebt. Voor de overige voorwaarden verwijzen we je graag naar de website van UWV.

Hoe kan ik me inschrijven voor een opleiding met STAP-budget?

Op onze website kan je vinden welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Dit staat duidelijk bij de desbetreffende opleiding. Vervolgens kan je je direct online inschrijven. Bij het inschrijven wordt gevraagd of je gebruik wil maken van het STAP-budget. Als wij de inschrijving hebben verwerkt ontvang je van ons een STAP-Aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen.

Kan ik me inschrijven voor opleidingen die duurder zijn dan € 1.000?

Ja, dit kan. Als het STAP-budget is toegekend, ontvangen wij de subsidie van het UWV. Wij zorgen ervoor dat dit bedrag in mindering wordt gebracht op totale prijs. Vervolgens ontvang je de restant factuur van ons.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Vraag het STAP-budget zo snel mogelijk aan. Het UWV kent de subsidie toe als er geld beschikbaar is en als je aan de voorwaarden voldoet.

  • Ga naar het STAP-portaal van het UWV
  • Log in met je DigiD
  • Vraag de subsidie aan en upload jouw STAP-Aanmeldingsbewijs
  • Na de aanvraag doet het UWV een uitspraak over de eventuele toekenning
  • Bij toekenning worden wij op de hoogte gesteld.

Vanaf wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?

Vanaf 1 maart 2022 kan STAP-budget worden aangevraagd. Minimaal 4 weken voor de start van de opleiding of training moet het budget aangevraagd zijn. Dit betekent dat de opleiding pas vanaf 29 maart 2022 kan starten. 

Daarnaast moet de opleiding binnen 3 maanden na de aanvraagperiode starten. Bijvoorbeeld als de aanvraagperiode tot 30 april loopt, moet de opleiding uiterlijk 30 juli aanvangen.

Wat zijn de aanvraagtermijnen van het STAP-budget?

Het totale beschikbare budget van ongeveer 200 mln op jaarbasis wordt verdeeld over 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden:

  1. van 1 januari tot en met 28 of 29 februari;
  2. van 1 maart tot en met 30 april;
  3. van 1 mei tot en met 30 juni;
  4. van 1 juli tot en met 31 augustus;
  5. van 1 september tot en met 31 oktober;
  6. van 1 november tot en met 31 december.
  7. NB: in 2022 komt het eerste aanvraag tijdvak te vervallen.

Ik ben al gestart met mijn opleiding kan ik nog STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget kan pas vanaf 1 maart worden aangevraagd voor opleidingen die minimaal 4 weken later starten. Alle opleidingen die begonnen zijn voor 29 maart 2022 komen niet in aanmerking voor het STAP-budget.

Kan ik voor meerdere opleidingen per jaar het STAP-budget aanvragen?

Nee, iemand kan slechts één toekenning per kalenderjaar ontvangen, ongeacht of dit het maximale bedrag van de subsidie is. Dit betekent dat het STAP-budget één keer per jaar gebruikt kan worden voor het bekostigen van één opleiding of training.

Mag mijn werkgever meebetalen?

Een werkgever mag meebetalen aan een opleiding of training. Wanneer deze alleen de volledige kosten voor zijn of haar rekening neemt is het niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Tijdens de aanvraag van het STAP-budget wordt gevraagd of de kosten voor de opleiding of training bekostigd worden door een derde.  

Kan ik de opleiding BTW belast of BTW vrijgesteld afnemen?

Het is mogelijk om onze opleidingen zowel BTW belast als BTW vrijgesteld af te nemen. Als je geen BTW kan verrekenen, dan is het voordeliger om de opleiding vrijgesteld van BTW af te nemen. Dan betaal in plaats van 21% slechts een opslag van 10% over de opleiding. Geef bij de inschrijving aan of je de opleiding BTW belast of vrijgesteld wenst af te nemen. 

Kan ik kosteloos annuleren?

Voor het annuleren van een inschrijving (met of zonder toegekend STAP-budget) gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden. Bekijk hier onze Algemene Voorwaarden.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.