Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?
We helpen je graag! Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen aan onze studieadviseurs.

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust direct contact op met Catrien van Dorp via 088 55 60 200 of mail naar info@horizontraining.nl.

Algemene vragen over de programma’s

Kan ik de opleiding combineren naast mijn werk?

Onze opleidingen zijn ontworpen voor de werkende professional. Dit is dus altijd te combineren met werk. Juist als je resultaten wilt boeken is het belangrijk dat je in de werkomgeving en tijdens werktijd ruimte maakt om direct te oefenen.

Hoeveel uur moet ik per week aan de opleiding besteden?

De studielast per week verschilt per programma en daarnaast verschilt dit ook per deelnemer. Iedere deelnemer heeft zijn of haar werkervaring in een bepaald vakgebied en het kan dus zo zijn dat je meer of juist minder bekend bent met bepaalde thema’s. Dit is ook van invloed op de studielast per week. De gemiddelde studielast per programma is als volgt:

Backbone programma: naast de bijeenkomsten is de studiebelasting 2 á 4 uur per week (gedurende de looptijd van het programma ca. 40 uur).

Leidinggeven aan Talentontwikkeling: naast de bijeenkomsten en coaching is de studiebelasting een à twee uur per week (gedurende de looptijd van het programma ca. vier uur).

Kan ik hulp krijgen bij het vinden van een opleiding die bij me past?

Ja, dat kan tijdens een vrijblijvend studieadviesgesprek. Tijdens dit gesprek geven we je een goed beeld van de programma’s van Horizon. We verkennen samen met jou wat jij zoekt in een opleiding en welk programma daar bij aansluit. Daarnaast is er natuurlijk alle ruimte om al jouw (praktische) vragen te beantwoorden.

Je kunt telefonisch contact opnemen met 088 55 60 200 of mail naar info@horizontraining.nl.

Praktische vragen over de programma’s

Wat is het niveau van de opleidingen?

De opleiding wordt gegeven op hbo+ niveau. Het vereiste werk- en denkniveau van de deelnemers is hbo werk- en denkniveau.

In welke taal worden de opleidingen gegeven?

De open programma’s van Horizon worden in het Nederlands gegeven. Ook de literatuur of ondersteunende middelen is, op een enkel document of filmpje na, in het Nederlands.

Op welke locaties worden de opleidingen gegeven?

De opleidingen van Horizon vinden plaats in een conferentieoord in Midden-Nederland of op de Veluwe.

Hoelang duurt een opleiding?

De duur van de programma’s van Horizon verschilt.

Backbone programma
De doorlooptijd van het Backbone programma is 5 maanden. De opleiding is opgebouwd uit: een (online) individueel startgesprek met de trainer; 4 modules van 2 dagen (met avondprogramma en overnachting); 1 afsluitende dag en tussendoor een (online) individueel coachgesprek.

Leidinggeven aan Talentontwikkeling
De doorlooptijd van Leidinggeven aan Talentontwikkeling is 2 maanden. De opleiding is opgebouwd uit: een (online) individueel startgesprek met de trainer; 2 losse trainingsdagen; een (online) individueel coachgesprek.

Wat is de groepsgrootte tijdens de opleiding?

De groepsgrootte tijdens de opleidingen is minimaal zes en maximaal twaalf personen.

Hoe meld ik me aan voor een opleiding?

Via onze website kun je je aanmelden voor de opleiding. Indien de werkgever betaalt en je bij aanmelding ook direct de gegevens voor de factuur wilt invullen heb de volgende informatie nodig:

  • naam en contactgegevens van de persoon die de aanmelding namens de werkgever goedkeurt;
  • eventueel factuurkenmerk of inkoopnummer (PO-nummer) van je werkgever (indien van toepassing).

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.