Ervaringen Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Dit is wat deelnemers van de training Leidinggeven aan Talentontwikkeling vinden:

Toolkit met vragen kan ik meteen toepassen

"Vaak volg je een cursus maar weet je niet direct hoe je het in je eigen werk kunt toepassen. Dit was het tegenovergestelde: het Horizonmodel voor Talentontwikkeling en de bijbehorende toolkit met vragen is een heel concreet handvat dat ik kan gebruiken in ontwikkelgesprekken. Daar ben ik superblij mee! "

Marianne Krug, MT-lid Moderne Overheid, Unie van Waterschappen

Fijn om kennis en vaardigheden op te frissen

"Ik had al meerdere trainingen gevolgd, de theorie was dus niet persé nieuw voor mij. Maar het was heel fijn om mijn kennis en vaardigheden op te frissen. "

Erik Barendsen, Productiemanager, Ubbink

Inspirerend en praktisch toepasbaar 

"Tijdens de training heeft de trainer echt aandacht gehad voor ieders individuele vraagstukken. Hierdoor heb ik niet alleen geleerd over talentontwikkeling in mijn eigen team, maar ook veel inspiratie opgedaan uit de praktijkvoorbeelden van andere deelnemers. "

Manager tactisch beheer, Dunea

Uitgedaagd door de acteur

"Ik voel altijd een beetje weerstand als ik moet oefenen met een acteur, maar deze acteurs waren heel goed in het inleven in mijn medewerkers en daagden me echt uit. En dit helpt me nu om op laagdrempelige manier met mijn medewerkers te praten over hun persoonlijke ontwikkeling. "

Coen van der Maade, Teamlead JTC Finance (IT), Jumbo Supermarkten B.V.

Gewoon doen!

Een groot inzicht was: gewoon doen, niet te veel over alles nadenken. Soms wil ik het te goed doen, maar juist door gewoon mezelf te blijven zet ik anderen in beweging. Deze training heeft mij als leidinggevende echt verrijkt. Ik snap nu beter hoe ik talent(en) kan laten groeien, in plaats van alleen te kijken naar wat mensen aan competenties nog moeten ontwikkelen."

Riet Grooters, Teamleider, Justitiële Informatiedienst

Persoonsgericht en praktisch toepasbaar

"Ik vond de trainingen heel nuttig en waardevol: iedereen stak er persoonlijk iets van op en als team zijn we gegroeid. Dat dat allemaal lukte komt zeker door de bijdrage van de trainer, met een heel gedegen theoretische kennis die hij – en dat vond ik echt heel fijn – per persoon passend wist in te zetten. Hierdoor kregen we maatwerk en ik denk dat het daarom een succes werd."

Head of Equity, APG

Highly valuable to reflect on our team's interaction

"Supported by the inspiring Horizon program on talent development, our management team discussed each other’s opportunities for learning and enhancing management capabilities. For us it was highly valuable to spend time to reflect with each other how we act in this fast-paced era where remote working is a new normal. Each of us got personalized tips out of this program."

Managing Director, APG

Een mooie basis om het gesprek aan te gaan over ontwikkeling en groei

"De training heeft me inzicht gegeven in het Horizonmodel voor Talentontwikkeling. Dit is een praktisch toepasbaar model dat mijzelf, mijn team en individuele medewerkers hulp biedt bij reflectie en coaching zodat talenten optimaal benut worden in de juiste context. Het is een mooie basis om het gesprek aan te gaan over ontwikkeling en groei."

Evelien Sangers, Head of Investment Data & Reporting Services, APG AM

Talentontwikkeling vaker en gerichter bespreken

"Door de training kan ik het Horizonmodel toepassen. De vragen van de talentkaarten geven me daarnaast een makkelijke ingang om talentontwikkeling bespreekbaar te maken. Het levert me op dat ik talentontwikkeling vaker en gerichter bespreek en de ontwikkeling verbeter."

Leendert Buteijn, Manager Pensioenuitvoering

Het is een eerste stap geweest om bewust te worden van je talent en ontwikkelbehoefte

"De training heeft me geholpen om met het team in kleine groepjes te kijken in welk domein/veld eenieder zich bevindt. Door bewust stil te staan of het huidige werk je voldoende uitdaging biedt, energie geeft en je talent benut krijgt eenieder een mooi inzicht. De vragen zorgen voor wat meer diepgang. Het is een eerste stap geweest om bewust te worden van je talent en ontwikkelbehoefte, wat input is voor de ontwikkelgesprekken die we met elkaar houden."

Imre Schalke, Manager Pensioenuitvoering

Meer weten?

Download vrijblijvend de digitale brochure met uitgebreide praktische informatie over de training Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.