Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Het geheim van een wendbare organisatie wordt onder andere bepaald door talentontwikkeling van de (ervaren) professionals. De VUCA-wereld met haar vele veranderingen en onzekerheden vraagt namelijk om razendsnelle aanpassingen en ontwikkelingen van organisaties. Deze voortdurende veranderingen in de business doen een appèl op het talent en het lerend vermogen van alle professionals in jouw team en ook op jou als leidinggevende.

Dit is misschien wel de mooiste uitdaging van jouw functie: zorgen dat je team wendbaar genoeg is om betekenisvol werk te doen in de business van morgen. Want wat geeft meer voldoening dan mensen te zien groeien onder jouw leiding en daarbij ook relevant te blijven in de business?

Voor wie?

Deze training is bestemd voor teamleiders en managers die leidinggeven aan professionals, zowel in de uitvoering als in de staf. Onze deelnemers zijn werkzaam binnen commerciële of publieke organisaties. De mogelijke functietitels lopen uiteen van leidinggevende, coach, projectleider tot bijvoorbeeld scrum master of programmamanager. Zij hebben verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke resultaten van hun team en de daarbij behorende persoonlijke ontwikkeling van teamleden.

Onze deelnemers hebben een hbo werk- en denkniveau en hebben in ieder geval drie jaar ervaring in een leidinggevende rol.

Als leidinggevende vraag je je af:

 • Hoe herken ik het (verborgen) talent van verschillende medewerkers?
 • Hoe verbind ik het talent van mijn medewerkers met de gewenste richting van de business?
 • Op welke manier spreek ik mijn mensen aan, zodat ze zelf het initiatief nemen om hun talent in te zetten?
 • Hoe ga ik om met weerstand die opspeelt als ik mensen spreek over persoonlijke ontwikkeling?
 • Hoe stimuleer ik het zelflerend vermogen van de professionals in mijn team?
 • Hoe creëer ik een klimaat waarin teamleden elkaar uitdagen en inspireren?

Kortom: vraag jij je ook af hoe je kunt bouwen aan een effectief en wendbaar team? Dan is de training Leidinggeven aan Talentontwikkeling iets voor jou!

Programma

 • De trainingsdagen zijn van 9.00 uur tot 17.00 uur op een conferentieoord in Midden-Nederland.
 • De individuele coachgesprekken zijn online (via Teams of Zoom, 30 minuten). Het startgesprek
  vindt plaats voorafgaand aan de eerste trainingsdag. Het tweede gesprek plan je na de tweede
  trainingsdag in met de trainer.
 • Tussen module 1 en 2 zit ongeveer vier weken.

Werkwijze

Deze training bestaat uit twee losse trainingsdagen. In het programma combineren we theoretische kennis met praktische tools. Bovendien bevat een trainingsdag werkvormen die alle niveaus van leren bedienen: zingeving, emotioneel, cognitief en fysiek. Een inkijkje in elementen die in het programma zijn opgenomen:

 • Minicollege(s) over bruikbare theoretische concepten of modellen die direct meer inzicht geven in het herkennen en ontwikkelen van talent;
 • Oefeningen en praktische tips om met de talentontwikkeling van diverse persoonlijkheden en ontwikkelniveaus van medewerkers aan de slag te gaan;
 • Situaties en persoonlijke cases oefenen en uitspelen met bedrijfsacteurs;
 • Kennis, inzichten en tools (zoals een behulpzame vragenlijst) om het leerklimaat van het team vast te stellen en (waar nodig) te versterken;
 • Persoonsgerichte feedback, zodat jouw effectiviteit en je gesprekvaardigheden worden versterkt.

Resultaten

Na deze training:

 • heb je kennis van en kun je werken met het Horizonmodel voor Talentontwikkeling©;
 • begrijp je hoe je ervaren professionals effectief kunt uitdagen om meer uit hun talent te halen;
 • heb je geoefend met technieken waarmee je een waarderend appèl kunt doen op ervaren professionals, o.a. ‘appreciative inquiry’ en ‘groeigerichte feedback’;
 • en weet je hoe je het leerklimaat in jouw team kunt vaststellen en verbeteren.

Meer weten?

Download vrijblijvend de digitale brochure met uitgebreide praktische informatie over de training Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Ervaringen

"Ik vond de trainingen heel nuttig en waardevol: iedereen stak er persoonlijk iets van op en als team zijn we gegroeid. Dat dat allemaal lukte komt zeker door de bijdrage van de trainer, met een heel gedegen theoretische kennis die hij – en dat vond ik echt heel fijn – per persoon passend wist in te zetten. Hierdoor kregen we maatwerk en ik denk dat het daarom een succes werd."

Head of Equity, APG

Lees alle ervaringen

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.