Over Horizon

The backbone company

Succesvolle organisaties zijn wendbare organisaties. Organisaties die zich keer op keer weten te vernieuwen. En zich vanuit hun eigen kracht kunnen ontwikkelen naar een duurzame toekomst. Daar is inzicht en kennis voor nodig. Van medewerkers die de organisatie door en door kennen. Loyale medewerkers die meegebouwd hebben aan het succes van de organisatie. Kortom, de ervaren professionals. Noem ze de ruggengraat, noem ze de backbone; zij kennen de processen, zij vormen het geheugen van de organisatie. Hebben gevoel voor wat er speelt.

Toch wordt er bij vernieuwing van organisaties niet direct aan de ervaren professional gedacht. Een gemiste kans. Want de ervaren professional vormt de backbone van het succes. Horizon heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het inspireren van deze ervaren professionals. Door een persoonlijke aanpak, scherp gericht op de business, inspireren we de ervaren professionals tot het zetten van een nieuwe stap in hun ontwikkeling. Zo zorgt Horizon niet alleen dat ze het beste uit zichzelf halen, maar ook dat deze backboners organisaties inspireren bij succesvolle veranderingen.

Leren op vier niveaus

Veel deelnemers herinneren zich trainingen van Horizon decennia later nog. Dat komt doordat ze leren vier niveaus. Onze specifieke manier van werken ontwikkelden we in de afgelopen veertig jaar, inclusief vandaag. Wij starten altijd met de vraag naar jouw businessfocus. Wat wil of moet je realiseren? Dat kan nog heel globaal zijn: ‘ik moet iets met duurzaamheid’, maar ook al concreet: ‘de wachttijd in het proces moet met 30% naar beneden’. Samen met de trainer scherp je je businessfocus gedurende het programma verder aan. Hierna volgt de vraag: wat vraagt het van jou om jouw businessdoelen te realiseren? Anders gezegd: wat is jouw persoonlijke puzzel hierin? Met dit persoonlijke doel ga je in je werk aan de slag en ondersteunt het programma jou op verschillende manieren. Zo behaal je kleine en grotere successen en ontwikkel je jezelf.

Ons team

Opdrachtgevers

Onderdeel van Freia Groep

Van betekenis zijn en blijven

Freia Groep is het moederbedrijf van een zevental bijzondere opleidingsbedrijven. Elk bedrijf is uniek, maar verbonden met de groep door de overtuiging dat elk mens van betekenis wil zijn en blijven. Van hieruit helpen wij mensen het beste uit zichzelf te halen en proberen wij een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. De opleidingsbedrijven van

Freia Groep maken programma’s met impact voor hoger opgeleiden. Onze deelnemers werken in uiteenlopende organisaties, zowel in de profit als in de non-profitsector. Comenius Leergangen, AOG School of Management en TSM Business School zijn onderdeel van AOG Contractonderwijs b.v., dat een 50/50 joint venture is met de Rijksuniversiteit Groningen. Horizon Training & Ontwikkeling, Van Harte & Lingsma, NIVE Opleidingen en IBO Business School zijn 100% Freia ondernemingen.

Impactvolle initiatieven

Winst maken staat bij Freia Groep niet voorop. Het draait maar om één ding; het beste uit mensen halen en daarmee bijdragen aan een betere samenleving. Vanuit deze overtuiging is de Freia Foundation opgericht met het doel om ook ‘kansarmen’ gelijke kansen op een waardevolle toekomst te bieden. Onze opleidingsbedrijven zijn immers gericht op het ontwikkelen van ‘kansrijken’ en het oogmerk van de Freia Foundation is daarom om juist te investeren in de ontwikkeling van mensen die niet de mogelijkheden krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Hiervoor stelt de Freia Foundation middelen beschikbaar voor impactvolle initiatieven op het gebied van educatie die bijdragen aan een wereld waarin iedereen een gelijke kans krijgt om van betekenis te zijn.

De opleidingsbedrijven van Freia Groep geloven dat elk mens van betekenis wil zijn en stellen ze in staat het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie: www.freiagroep.nl

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.