Over Horizon

The backbone company

Succesvolle organisaties zijn wendbare organisaties die zich keer op keer weten te vernieuwen. Daar is niet alleen nieuw talent voor nodig: juist de kennis en ervaring van medewerkers die de organisatie door en door kennen is essentieel voor innovatie. Deze ervaren, loyale medewerkers die meegebouwd hebben aan het succes zijn de ruggengraat, de backbone van de organisatie. Zij kennen de processen, zij vormen het geheugen van de organisatie en hebben gevoel voor wat er speelt. Deze ervaren professional vormt de ‘backbone’ van het succes van wendbare organisaties.

Horizon weet al meer dan 30 jaar het beste uit backbone professionals te halen. De specifieke kennis en ervaring over training en ontwikkeling voor de backbone doelgroep maakt ons de enige organisatie in Nederland die zich een ‘backbone company’ kan noemen. Door een persoonlijke aanpak inspireren we hen om een nieuwe stap in hun ontwikkeling te zetten waarmee zij organisaties blijven inspireren en zichzelf blijven ontwikkelen.

Leren op vier niveaus

Veel deelnemers herinneren zich trainingen van Horizon decennia later nog. Dat komt doordat ze leren vier niveaus. Onze specifieke manier van werken ontwikkelden we in de afgelopen veertig jaar, inclusief vandaag. Wij starten altijd met de vraag naar jouw businessfocus. Wat wil of moet je realiseren? Dat kan nog heel globaal zijn: ‘ik moet iets met duurzaamheid’, maar ook al concreet: ‘de wachttijd in het proces moet met 30% naar beneden’. Samen met de trainer scherp je je businessfocus gedurende het programma verder aan. Hierna volgt de vraag: wat vraagt het van jou om jouw businessdoelen te realiseren? Anders gezegd: wat is jouw persoonlijke puzzel hierin? Met dit persoonlijke doel ga je in je werk aan de slag en ondersteunt het programma jou op verschillende manieren. Zo behaal je kleine en grotere successen en ontwikkel je jezelf.

Ons team

Opdrachtgevers

apg logo

Onderdeel van Freia Groep

Van betekenis zijn en blijven

Freia Groep is het moederbedrijf van een zevental bijzondere opleidingsbedrijven. Elk bedrijf is uniek, maar verbonden met de groep door de overtuiging dat elk mens van betekenis wil zijn en blijven. Van hieruit helpen wij mensen het beste uit zichzelf te halen en proberen wij een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. De opleidingsbedrijven van

Freia Groep maken programma’s met impact voor hoger opgeleiden. Onze deelnemers werken in uiteenlopende organisaties, zowel in de profit als in de non-profitsector. Comenius Leergangen, AOG School of Management en TSM Business School zijn onderdeel van AOG Contractonderwijs b.v., dat een 50/50 joint venture is met de Rijksuniversiteit Groningen. Horizon Training & Ontwikkeling, Van Harte & Lingsma, NIVE Opleidingen en IBO Business School zijn 100% Freia ondernemingen.

Impactvolle initiatieven

Winst maken staat bij Freia Groep niet voorop. Het draait maar om één ding; het beste uit mensen halen en daarmee bijdragen aan een betere samenleving. Vanuit deze overtuiging is de Freia Foundation opgericht met het doel om ook ‘kansarmen’ gelijke kansen op een waardevolle toekomst te bieden. Onze opleidingsbedrijven zijn immers gericht op het ontwikkelen van ‘kansrijken’ en het oogmerk van de Freia Foundation is daarom om juist te investeren in de ontwikkeling van mensen die niet de mogelijkheden krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Hiervoor stelt de Freia Foundation middelen beschikbaar voor impactvolle initiatieven op het gebied van educatie die bijdragen aan een wereld waarin iedereen een gelijke kans krijgt om van betekenis te zijn.

De opleidingsbedrijven van Freia Groep geloven dat elk mens van betekenis wil zijn en stellen ze in staat het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie: www.freiagroep.nl

Vacatures

Horizon is altijd op zoek naar talent. Een open sollicitatie sturen is dan ook mogelijk. Wij willen graag weten wie bij ons wil werken en waarom. De open sollicitatie kan worden gestuurd naar info@horizontraining.nl 

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.