Backbone programma

Van ervaren professional naar excellente vernieuwer

Als ervaren professional ben je voor je omgeving een stabiele en productieve ‘backbone’ werknemer, maar in organisaties van vandaag de dag ben je eigenlijk veel meer dan dat. Je bent een belangrijke schakel en je weet precies hoe je met de uiteenlopende belangen van alle verschillende samenwerkingspartners in de business moet omgaan. Jij ziet kansen om de organisatie en business te ontwikkelen.

Vanuit jouw backbone positie ben jij dé persoon om de benodigde vernieuwingen ook in praktijk te brengen. Omdat je het werk al jaren doet ben je gewend geraakt aan een bepaalde manier van werken. Soms lukt het je niet om effectief je idee tot uitvoering te brengen. In het Backbone programma ontwikkel je jezelf zodat je die (business)focus kunt realiseren. Daarmee draag je bij aan de wendbaarheid en de toekomst van je organisatie (en die van jezelf!). Interesse? Download hier de brochure >>

Niveau: Hbo
Opleidingsduur: 5 maanden
Locatie: GARDEREN
Eerstvolgende startdatum: 28 november 2022
Investering: € 6.345

Werkwijze

Het doel van het Backbone programma is dat jij hernieuwd zicht krijgt op jouw talent. En doordat je
werkt aan jouw (zelfgekozen) businessfocus wordt jouw toegevoegde waarde nog groter. Met dit programma behaal je de volgende resultaten:

1. Concrete resultaten op jouw businessfocus
2. Ontwikkeling van vaardigheden
3. Aangescherpte professionele identiteit
4. Wendbaarheid en leervermogen

Voor wie

Dit programma is bestemd voor alle ervaren ‘backbone’ professionals die zichzelf en hun organisatie wendbaar en toekomstgericht willen maken. Onze deelnemers zijn een brede groep van specialisten van in elk geval 30 jaar of ouder en 5 jaar of langer in dezelfde functie. Vanuit hun expertise kunnen ze ook in een rol zitten als lijn-, project- of procesmanager, of in een agile-omgeving als coach, productowner of scrummaster functioneren. Lees meer over de Backbone doelgroep.

Programma

 • Oriëntatieopdracht businessfocus
 • 1-op-1 startgesprek met de trainer
 • Module 1 – Talent en Business
 • Module 2 – De Kracht van Dialoog
 • Individuele coaching
 • Module 3 – Beïnvloeden en veranderen
 • Module 4 – Persoonlijk Leiderschap
 • Afsluiting ‘finishfoto’
Hugo Hoetink

Over de trainer: Hugo Hoetink

Als trainer, coach en L&D-adviseur werkt Hugo aan de ontwikkeling van talent en wendbaar organiseren. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring met coaching en ontwikkeling van ervaren professionals die actief zijn in alle mogelijke organisaties en verschillende contexten. Zijn kracht is om mensen vanuit een groot aantal verschillende invalshoeken weer verbaasd te laten staan over hun eigen talenten en mogelijkheden. Zijn stijl is uitdagend en confronterend, maar altijd op een basis van lichtheid, humor, waardering en onderbouwing. Hij is auteur van het boek ‘De Krakende Comfortzone, creëer als professional je eigen toekomst’ (2022).

Lees meer over De Krakende Comfortzone

Data en locatie

 • Startgesprek: 9 of 10 november (1 uur)
 • Module 1 28, 29 november 2022
 • Module 2  9, 10 januari 2023
 • Coaching2 of 3 februari 2023 (1,5 uur)
 • Module 3 6, 7 maart 2023
 • Module 4 11, 12 april 2023
 • Afsluiting11 mei 2023

Locatie
Het individuele start- en coachgesprek is online en kan, in overleg met de trainer, in Amstelveen bij Horizon plaatsvinden. De modules worden verzorgd op een centraal gelegen conferentieoord in (midden) Nederland.

"Ik durf mezelf meer te profileren in de organisatie"

“De grootste ontwikkeling is mijn persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik ervan overtuigd ben dat ik door het Backbone programma van Horizon mijn businessdoelstellingen op een effectievere manier ga halen. Het programma heeft mij geholpen om mijzelf nog beter te kunnen profileren in de organisatie. Niet alleen als individu maar ook als afdeling."

Rishna Achaiber Sing | Proces & Informatie Analist bij PostNL

Leren op je werkplek via het Learning Experience Platform

Tijdens het programma heb je de beschikking over een LXP. Dit is een online-omgeving waar je rond  de thema’s van het programma verschillende ‘learning experiences’ vindt. Deze bestaan uit korte praktijkopdrachten, filmpjes, infographics, blogs en andere aantrekkelijke content. Het LXP nodigt je uit om de draad van het traject in de dagelijkse praktijk vast te houden en toe te passen. Het LXP nodigt je ook uit om je leerproces in eigen hand te nemen. Je kiest de items die interessant voor je zijn, je plant die zelf in en je schakelt zelf de mensen in die jou helpen bij je leerproces.

Studiebelasting

 • 9-daags trainingstraject van 21 dagdelen: vier blokken van twee aaneengesloten dagen met avondprogramma en overnachtingen en een afsluiting.
 • Daarnaast heb je een (individueel) start- en coachgesprek met de trainer.
 • Studiebelasting: naast de bijeenkomsten is de studiebelasting 2 á 4 uur per week (gedurende de
  looptijd van het programma ca. 40 uur). Onder andere neem je de tijd om het startgesprek voor
  te bereiden om jouw businessfocus te bepalen.

Financieringsmogelijkheden

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

 

Raak geïnspireerd!

Bekijk deze video en ontdek hoe Horizon het lerend vermogen van ervaren professionals ontwikkelt:

 

Meer weten?

Download vrijblijvend de digitale brochure met uitgebreide praktische informatie over het Backbone programma.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.