Backbone Programma

Met ons in-company Backbone Programma wakker je de wendbaarheid en het talent aan van ervaren professionals

Heb je een groep ervaren professionals die al een tijdje in dezelfde rol of functie zitten? Dat zijn voor de organisatie stabiele en productieve krachten. Zij zijn een belangrijke schakel, komen met oplossingen en houden alsnog ruimte over om anderen te helpen. Zij zien kansen voor de ontwikkeling van de organisatie en weten naadloos de vinger op zere plekken te leggen.Kortom: zij vormen de waardevolle backbone van de organisatie.

Omdat zij het werk al jaren doen, zijn ze ook gewend geraakt aan een bepaalde manier van werken. Dat levert voorspelbare, betrouwbare resultaten op. Toch lopen ze soms vast of lukken dingen niet op de manier die ze willen. Misschien worden ze ook niet meer altijd op waarde geschat.

Met het Backbone Programma wakker je de volgende elementen van de ervaren professionals aan, namelijk haar:

 • Wendbaarheid
 • Talent
 • Leervermogen
 • Zelfvertrouwen

Hierdoor raakt zij meer gemotiveerd het beste uit zichzelf en het werk te halen. Vanuit vakmanschap en oprechte betrokkenheid draagt ze dan bij aan de (verander)doelstellingen van de organisatie.

Voor wie

Als opdrachtgever heb je de volgende vragen:

 • Hoe kunnen we ervaren talent in de organisatie behouden? 
 • Op welke manier maken we ervaren professionals enthousiast om zich te blijven ontwikkelen – voor zichzelf en de organisatie? 
 • Hoe kunnen we de kennis en ervaring van onze professionals optimaal benutten voor innovatie? 
 • Wat maakt dat onze ervaren professionals nauwelijks gebruik maken van ons leeraanbod?  

Weet je als organisatie meer uit het talent van ervaren professionals te halen, dan heeft dat een voordeel voor zowel de professional als de organisatie. Tijdens het Backbone programma werken deelnemers aan (persoonlijke) leerdoelen die ook een link hebben met relevante vraagstukken en uitdagingen in de organisatie. 

Deelnemers

Deelnemers van dit programma zijn ervaren professionals die minstens vijf jaar in dezelfde rol of functie zitten. Waardevolle medewerkers die graag met hun kennis en ervaring bijdragen aan de toekomst van de organisatie.

“Ik ben zo’n loyale professional die toch wel doorgaat en graag een beetje in de luwte blijft. Deze training heeft me laten zien dat ik veel meer uit mezelf kan halen dan ik had gedacht. Dankzij dit programma weet ik nu waarom sommige processen mij zoveel energie kosten. En ik heb geleerd om beter om te gaan met situaties die remmend op mij werken.’ – Helga Euwema-Both, juridisch adviseur bij Aon”

Ben je nieuwsgierig naar de reacties van deelnemers? Bekijk de video van Robert Kruijt, Landschapsarchitect bij Arcadis of lees hier meer ervaringen.

Informatie

Praktische informatie  

 • Achtdaagse training van 20 dagdelen
  •  Vier modules van twee aaneengesloten dagen
  •  Met avondprogramma en overnachtingen
 • Horizon Experience Platform 
  Naast de live bijeenkomsten hebben deelnemers de beschikking over een
  online-leeromgeving
  . Deze is aanvullend aan het leerproces.
   
 • Werkend leren strategie: leerdoelen worden gekoppeld aan de business,
  waaronder de ontwikkeling naar
  Change agent.

Lees meer over onze visie en werkwijze in onze brochure. 

Programma

 • Oriëntatieopdracht businessfocus
 • 1-op-1 startgesprek met de trainer
 • Module 1 – Talent en Business
 • Module 2 – De Kracht van Dialoog
 • Individuele coaching
 • Module 3 – Beïnvloeden en veranderen
 • Module 4 – Persoonlijk Leiderschap

Vraag een gratis adviesgesprek aan >

Resultaten

Het programma levert de organisatie én de ervaren professionals het volgende op:  

 1. Concrete resultaten op (persoonlijke) leerdoelen: zij passen het geleerde direct toe op relevante vraagstukken en uitdagingen in de organisatie en brengen daarmee niet alleen zichzelf maar ook de organisatie een stap verder.
 2. Ontwikkeling van vaardigheden: ze ontwikkelen skills om mensen mee te krijgen in complexe situaties, met uiteenlopende belangen en sterke emoties. Zij zijn een sterke speler.
 3. Vergroot verandervermogen: Professionals met een sterk bewustzijn van hun eigen kwaliteiten kunnen goed met verandering omgaan.  Ze zoeken hun houvast minder in hun huidige taken en collega’s. Ze vinden hun zekerheid in de mogelijkheden van hun talent en fungeren als Change Agents (zie: Brochure).
 4. Versnelde transitie: ervaren professionals die goed weten wat hun talent is en de juiste vaardigheden hebben om hun kennis en ideeën over te brengen dragen bij aan het realiseren van grote veranderdoelstellingen/de transitie waar de organisatie voor staat.
 5. Wendbaarheid: zij creëren een stevige basis om, ook als hun werk verandert, steeds opnieuw hun talent(en) toe te passen in een omgeving die hen uitdaagt en bij hen past.  

Ben je nieuwsgierig wat het in-company Backbone programma organisaties oplevert? Bekijk de video waarin Hans Harteveld, director Learning & Development bij PostNL, verteld over het in-company Backbone programma:

 

Meer weten?

Download vrijblijvend de digitale brochure met uitgebreide praktische informatie over het Backbone programma.

Ervaringen

‘Ik heb gemerkt hoe nuttig het is om mensen persoonlijk te coachen en door hen gecoacht te worden. Dat je het programma samen doorloopt, is voor mij van grote waarde geweest. In de softe kant kan ik mij nog beter ontwikkelen, vind ik. Aanvoelen wat er onderwater speelt. De theorie van verbindend communiceren was voor mij een openbaring ’

Rolph Segers, Tech Transfer & Venture Manager bij TNO

Lees alle ervaringen

Raak geïnspireerd!

Bekijk deze video en ontdek hoe Horizon het lerend vermogen van ervaren professionals ontwikkelt:

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.