Hugo hoetink Boekpresentatie: Boekpresentatie De Krakende Comfortzone

Feestelijke boekpresentatie De Krakende Comfortzone

Op donderdag 3 februari heeft Horizon het boek De Krakende Comfortzone, van Hugo Hoetink, gepresenteerd. Op de bijeenkomst waren genodigden van KLM, PostNL, Sweco en Heembouw en uiteraard zijn familie en de collega’s van Horizon. 

Alle verschillende talent- en ontwikkelprogramma’s ontstaan in samenwerking met onze klanten en opdrachtgevers. Deze programma’s zijn voor Hugo Hoetink, senior trainer en adviseur, een belangrijke bron van inspiratie geweest om dit boek te kunnen schrijven.  

Met Hans Harteveld en Yvette Burger (PostNL), Nienke Schilstra (Heembouw), Paulien Ouwehand (KLM) en Emma Penn (Sweco) heeft Hugo jarenlang opgetrokken om de (maatwerk) ontwikkelprogramma’s voor ervaren professionals te ontwerpen en realiseren die nauw aansluiten bij wat de business nodig heeft. Zodoende wordt de toepasbaarheid en relevantie van onze programma’s direct zichtbaar en meetbaar voor organisaties en stelt het hen in staat om alles uit het talent van ervaren professionals te halen.  

Met dit boek zetten wij ons nog duidelijker neer als expert op het gebied van trainingen en ontwikkeling voor ervaren professionals, de backbone en het geheim van wendbare organisaties. We zijn trots en blij dat Hugo dit voor elkaar gebokst heeft, want met het schrijven van dit boek heeft hij ook zijn eigen comfortzone laten kraken! 

Benieuwd naar De Krakende Comfortzone van Hugo Hoetink?

20220203_JvK_boekpresentatie_Yvette_0002

Yvette Burger, PostNL

“Trots dat het waardevolle leiderschapsprogramma Building Futures van PostNL inspiratie heeft mogen zijn voor het boek De Krakende Comfortzone. De bevlogenheid van Hugo voor zijn vak en het belang van leren, ontwikkelen en het benutten van het potentieel van de doelgroep ervaren professionals zie je hier mooi in terug komen. Veel leesplezier!”

20220203_JvK_boekpresentatie_Eelco_0002

Eelco Themans, Directeur Freia

“In veel organisaties gaat de meeste aandacht vaak uit naar de ontwikkeling van high potentials, trainees en leidinggevenden. En wordt de ervaren professional nog weleens vergeten. Terwijl deze groep juist cruciaal is voor de wendbaarheid en ontwikkeling van de organisatie. Daarom vind ik het fantastisch dat Hugo een inspirerend boek heeft geschreven over de ontwikkeling van talenten van ervaren professionals. Een thema dat naadloos aansluit bij de missie van Freia Groep om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen van betekenis te zijn en blijven. Wat mij betreft is dit boek een ‘must read’ voor zowel ervaren professionals, als ook voor iedereen die zich bezighoudt met leren en ontwikkelen binnen organisaties.”

20220203_JvK_boekpresentatie_Emma_0095

Emma Penn, Sweco

“Dank Hugo voor het ondersteunen van Sweco met je kennis en ervaring op het gebied van talentontwikkeling. Met name in de ontwikkeling én uitvoering van het talentprogramma voor de ervaren professionals bij Sweco (STEP) hebben we samen veel opgetrokken. We ontwikkelen elke keer een beetje door, en nu met nog meer expertise door het schrijven van het boek, zal dat nog beter lukken! Dank voor de samenwerking.”

20220203_JvK_boekpresentatie_Hans_0060

Hans Harteveld, PostNL

“Wat een eer om bij de boekpresentatie als eerste het boek “De Krakende Comfortzone” van Hugo Hoetink overhandigd te krijgen. Ik omarm het gedachtegoed van het boek. De toekomst van een bedrijf vraagt namelijk om persoonlijk leiderschap van de ervaren ‘backbone’ professionals, het stille potentieel van de organisatie. En de leidinggevende wil alles weten over het benutten van het talent dat in ervaren professionals verborgen zit. Dit lukt alleen als je buiten je comfortzone treedt, want buiten je comfortzone creëer je als professional je eigen toekomst.”

20220203_JvK_boekpresentatie_Paulien_0009

Paulien Ouwehand, KLM

“Iedereen weet hoe het voelt om te werken vanuit je comfortzone. Maar niet iedereen herkent het als je al (te) lang in je comfortzone zit, waardoor ander potentieel onbenut blijft. Dit boek laat je zien hoe je weer in beweging kunt komen als je al lang in je comfortzone zit. Hugo heeft het beeldend geschreven en gebruikt veel praktijkvoorbeelden. Voor organisaties is het boek een aanrader en een inspiratiebron om met de (enorme) groep ervaren professionals opnieuw naar talent development te kijken zodat de professionals en de organisatie wendbaar blijven.”

20220203_JvK_boekpresentatie_Nienke0003

Nienke Schilstra, HR Manager Heembouw

“Hugo is als trainer in staat om vanuit zijn rust en observatievermogen de juiste, prikkelende vragen te stellen aan deelnemers. In zijn boek ‘De Krakende Comfortzone’ zie ik dat vermogen ook terug. Je wordt als lezer stap voor stap meegenomen in jouw eigen ontwikkelpad, waarin je op een prettige manier door Hugo wordt uitgedaagd om jezelf de goede vragen te stellen.”

Meer informatie?

Wil je meer weten over de ontwikkelprogramma’s voor ervaren professionals, zoals het Backbone programma?

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.