Werknemer niet blij met eigen team

TemptoteamPW de gids 20 nov 2015 – Ruim de helft van de werkgevers vindt dat ze het beste uit hun teams halen. Maar onder de werknemers vindt maar een op elke drie dat.

Een beetje team heeft tegenwoordig een paar vaste krachten, een handjevol tijdelijke dienstverbanden, en een paar payrollers, uitzendkrachten, zzp’ers misschien. En op wat grotere afstand nog een paar externe specialisten wellicht. Die mensen komen samen per klus, maar niet allemaal tegelijk. Door de flexibele arbeidsmarkt worden de samenstellingen van teams steeds diverser. En daar valt voor veel organisaties nog een efficiëntieslag te maken.
Zo blijkt uit het jaarlijkse Red Report van Tempo-Team.
Een op de vijf vindt dat in veel teams de werkverdeling slecht is. En een kleine meerderheid (55%) van werkgevers èn werknemers vindt dat de werkdruk in teamwork is toegenomen door de jaren heen. Die hoge werkdruk zorgt ook voor minder plezier in het werk, geeft 35 procent aan. Om dit plezier te verhogen is humor een belangrijke stress verlagende factor.
Een goedlopend team samenstellen doet u niet door gelijkgestemden bij elkaar in een team te stoppen, zo bleek uit eerder onderzoek. Multidisciplinaire teams presteren beter als zij bestaan uit mensen die elkaar respecteren om wat men kan in plaats van wie men is. Betere teams bestaan uit mensen die elkaar prestatiegericht respecteren en waarderen.
Resultaatgericht werken in teams? [download id=”2167″]

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.