Whitepaper

Ontdek het verborgen potentieel van jouw organisatie: de Backbone!

Geschreven door: Hugo Hoetink, 2021

Laatst droomde ik van een bezoek aan het innovatielab van een Nederlandse corporate, waar ik als trainer te gast mocht zijn. Ik zag baskets aan de muur, versleten leren banken, kartonnen pingpongtafels, fatboys, skippyballen en in de hoek een terrarium met een heuse krokodil erin. Toen ik wakker werd dacht ik: corporates doen ook álles om talentvolle ‘digital natives’ binnen te halen. Ik snap dat ook wel; je wilt innoveren, je wilt je wapenen tegen disruptie, je wilt als organisatie wendbaar zijn! Toch is het binnenhalen van frisse blikken en vers bloed niet voldoende om die wendbaarheid voor elkaar te krijgen. Veel innovaties gaan toch te traag of smoren in de ‘leemlagen’. De digital natives stappen ongeduldig over naar echte startups. Hoe lukt het de corporate dan wel om wendbaar te worden? Het antwoord is te vinden in een verrassende hoek. Kijk naar de grote groep van ervaren professionals in jouw organisatie, de backbone!

In deze whitepaper laten we eerst zien waarom wendbaarheid nodig is, wát het is en waarom de inzet van ieders talent vereist is om het voor elkaar te krijgen, zéker dat van ervaren professionals. Vervolgens stellen we de ‘ervaren professional’ aan je voor en geven we handvatten om zijn of haar talent voluit te benutten, want ervaren professionals vormen de sleutel voor wendbare organisaties.


Download de whitepaper

Delen

Whitepaper - Horizon

Ontdek het verborgen potentieel van jouw organisatie: de Backbone!

Download gratis

Gerelateerde whitepapers

Het coachen van jonge professionals

Meer informatie

Help mijn comfortzone krimpt! Voor ervaren professionals

Meer informatie

Whitepaper Management Development

Management Development

Meer informatie

Whitepaper Lerend Werken

Lerend Werken

Meer informatie

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.